NGKIDSPLAY

DEDICAREA COPIILOR

Ne bucurăm că te interesează dedicarea copilului tău. Scopul acestei dedicări este ca părinții să își aducă copilul înaintea lui Dumnezeu și înaintea bisericii, căutând harul și înțelepciunea Lui în îndeplinirea responsabilităților lor.

Credem în Psalmul 127:3 care ne spune că ”” Dedicarea copiilor este un moment de sărbătoare și de mulțumire pentru darul copiilor. Este de asemenea un timp în care voi, ca și părinți, vă dedicați să le arătați copiilor voștri ce înseamnă să Îl urmezi pe Isus și să îl creșteți în cunoașterea mântuirii prin har prin credința în Isus Cristos, în convingerea că Biblia este adevărul absolut, și știind importanța apartenenței la o comunitate de credință prin intermediul bisericii locale.

Angajamentul părinților

În timpul programului de dedicare, părinții promit înaintea lui Dumnezeu, a familiei lor și a întregii biserici să își crească copilul într-un mod care Îl onorează pe El. Datorită faptului că părinții sunt modelele- cheie pentru copiii lor, le cerem ca înainte să își dedice copilul, să se dedice ei înșiși:

  • Să aibă o relație personală cu Isus Cristos
  • Să participe în mod regulat la programele bisericii de la sfârșit de săptămână și să Îl urmeze ei înșiși pe Cristos
  • Să fie de acord cu convingerile și valorile BCNG, care se găsesc în Declarația noastră de credință
  • Să fie un model de puritate și să conducă prin exemplul personal în ce privește credința și comportamentul lor. Asta presupune că trăiesc o viață de puritate sexuală conform cu standardul lui Dumnezeu.

ÎNTREBĂRI DES ÎNTÂLNITE

Trebuie să fiu membru al bisericii ca să îmi pot dedica copilul ?

Nu trebuie să fii membru al BCNG înainte de a-ți dedica copilul. Le cerem părinților să numească BCNG ”acasă”, pentru că atunci când îți dedici copilul lui Dumnezeu, declari că ești dispus să lucrezi în parteneriat cu El și cu biserica ca să îl crești conform valorilor Lui. Suntem Trupul lui Cristos și ne dorim să fim parteneri și să îți sprijinim familia.

Un părinte singur își poate dedica copilul?

Da! Dedicarea unui copil înseamnă dedicarea părinților, inclusiv a părinților singuri, de a face tot ce știu mai bine ca copilul lor să devină un ucenic al lui Cristos. Îi încurajăm pe părinții singuri să includă orice persoană importantă din viața copilului lor la programul de dedicare. Noi, ca și biserică, ne dedicăm să sprijinim părinții singuri, ajutându-i să pună o temelie creștină solidă în viața copilului lor.

Este dedicarea totuna cu botezul?

La BCNG noi credem că botezul este pentru cei care au luat o decizie personală de a-și pune încrederea în Isus și doar în Isus pentru mântuirea lor, decizie luată la maturitate, când are posibilitatea de a înțelege semnificația sa.

Dedicarea nu este un sacrament; ea nu conferă nici har, nici mântuire copilului. Mântuirea vine doar prin credința în Isus Cristos, pe măsură ce fiecare persoană își recunoaște păcatul și primește iertare și viață veșnică prin El și prin moartea Lui pe cruce.

Noi încurajăm ceremonia de dedicare în locul botezului copiilor sau bebelușilor. În cadrul acestei ceremonii, părinții cer în mod formal binecuvântarea lui Dumnezeu peste copiii lor și se dedică în mod public să îl crească conform principiilor biblice.

Ce să te aștepți de la dedicare?

Ceremonia este inclusă în programul de duminica și nu durează mai mult de 20 de minute. În timpul ceremoniei părintele/părinții se dedică în mod public să își ajute copilul să crească în credință într-un cămin care Îl are pe Cristos în centru. Echipa noastră îl întâmpină pe copil și pe părinții lui, se roagă pentru fiecare familie și îi oferă fiecărui copil câte o Biblie.

Când are loc dedicarea copiilor?

Dedicarea copiilor are loc în 9 ianuarie. Te încurajăm să îți inviți prietenii și familia să participe ca să ți se poată alătura în rugăciune și în sărbătorire. Din cauza spațiului și timpului limitat, te rugăm să ne anunți din timp câți prieteni și câți membri de familie vor participa. Dacă te interesează să îți dedici copilul, te rugăm să completezi următorul formular.